Brojevi

Simboli nose moćnu privlačnost za ljude. Čak i danas, u doba u kojem materijalne perspektive vladaju ljudskom mišlju, mnogi drevni simboli, poput ankha, yin/yanga, američkih indijanskih dizajna, piramida te mnogih drugih, poprilično su popularni u nakitu ili u kući. 
Zašto simboli drevnih civilizacija i dalje ostaju integralni deo našega društva, čak u toj meri da ih firme upotrebljavaju u komercijalne svrhe: u filmovima, kao logotipove, u televizijskim dokumentarcima itd.? To je zbog toga jer svi delimo Zajednicko informaciono polje (sinonimi: kolektivno nesvesno, akasa, morfogenetsko polje i td).

Reč simbol znači 'nešto što sadrži nešto drugo', sto se odnosi na nesto "skriveno ili drugo". Simbol prenosi nešto, simbol reflektiuje nešto, a  najbolja vrsta simbola onaj simbol koji najčišće prenosi ono što reflektuje i gotovo ništa ne zadržava za sebe. Drugim recima Simbol u nasem podsvesnom angazuje one Sile koje sam reprezentuje. Putem simbola najcesce se vrse inicijacije, a poznat primer je npr inicijacija u Reiki energije.


Postoji vrlo interesantna ideja koja je temeljna za razumevanje simbolizma, simbologiju ili simbole same po sebi, a ta je da sve što vidite u materijalnome svetu ima svoj duplikat u nevidljivom svetu. Ovo nije nova teorija. Ovaj koncept je bio prisutan u svim drevnim civilizacijama.

BROJ JEDAN
BROJ JEDANAEST
BROJ STOJEDANAEST 

NIZOVI BROJEVA
KOMBINACIJA BROJEVA

UKLAPANJE BROJEVA

Нема коментара:

Постави коментар